VESTI

ПОЗИВ БАНКАМА И ЛИЗИНГ КОМПАНИЈАМА ДА УЧЕСТВУЈУ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Jul 11, 2024

Кроз овај Програм, Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Републике Србије, додељује бесповратна средства микро и малим предузећима, предузетницима и задругама за набавку производне опреме/грађевинске механизације/машина и опреме за унапређење енергетске ефикасности и еколошких аспеката производње

Јавни позив је отворен до 18. јула 2024. године.

 

Министарство привреде расписало је данас јавни позив пословним банкама  и лизинг компанијама за учешће  у реализацији Програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2024. години.

Привредни субјекти могу остварити право на доделу бесповратних средстава у износу до 50% од нето вредности набавке производне опреме. Минимална сопствена средства фирме која подноси захтев износе 5% од укупне нето вредности опреме која се набавља, док ће остатак бити обезбеђен из кредита пословне банке или финансијског лизинга лизинг компаније.

Право учешћа имају све заинтересоване пословне банке и лизинг компаније које испуњавају прописане услове.

Укупна средства која су обезбеђена за реализацију овог програма из буџета Републике Србије износе 800.000.000,00 динара.

Након избора пословних банака и лизинг компанија, Министарство привреде ће расписати јавни позив микро и малим предузећима и предузетницима, као и задругама, за доделу бесповратне помоћи.

Текст Јавног позива, као и пратећа документација, доступни су на страници РАС.