VESTI

POZIV BANKAMA I LIZING KOMPANIJAMA DA UČESTVUJU U PROGRAMU PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME

Jul 11, 2024

Kroz ovaj Program, Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, dodeljuje bespovratna sredstva mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku proizvodne opreme/građevinske mehanizacije/mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje

Javni poziv je otvoren do 18. jula 2024. godine.

 

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv poslovnim bankama  i lizing kompanijama za učešće  u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2024. godini.

Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 50% od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Minimalna sopstvena sredstva firme koja podnosi zahtev iznose 5% od ukupne neto vrednosti opreme koja se nabavlja, dok će ostatak biti obezbeđen iz kredita poslovne banke ili finansijskog lizinga lizing kompanije.

Pravo učešća imaju sve zainteresovane poslovne banke i lizing kompanije koje ispunjavaju propisane uslove.

Ukupna sredstva koja su obezbeđena za realizaciju ovog programa iz budžeta Republike Srbije iznose 800.000.000,00 dinara.

Nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanija, Ministarstvo privrede će raspisati javni poziv mikro i malim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći.

Tekst Javnog poziva, kao i prateća dokumentacija, dostupni su na stranici RAS.