VESTI

Пословни форум „ Шпанија-Србија “

Oct 23, 2018

БЕОГРАД – 23. октобра, 2018. године – Трговинско-економско одељење Амбасаде Шпаније у Београду и Шпанска агенција за извоз и инвестиције (ICEX), у сарадњи са Развојном агенцијом Србије И Привредном комором Србије, организују Пословни форум Шпанија-Србија.

Дводневни пословни форум „Шпанија-Србија“ почиње данас у Београду, а Србију ће посетити 21 шпанска компанија из сектора инфраструктуре, животне средине, туризма, саобраћаја, грађевинарства, агро-прехрамбене, текстилне и модне индустрије.

Званичну делегацију Шпаније предводиће државни секретар за трговину, Шиана Мендес, у пратњи осталих представника шпанског Министарства индустрије, трговине и туризма, као и Шпанске агенције за извоз и инвестиције (ICEX).

У оквиру Пословног форума одржаће се и низ конференција и панел-дискусија, кроз које ће се представити могућности, предности и изазови пословања у Србији, уз посебан осврт на инфраструктуру, финансирање пројеката, као и пољопривредне задруге у Србији и Шпанији.

Осим шпанских и српских компанија, очекује се и долазак представника међународних финансијских институција, домаћих министарстава и других јавних институција.

Са друге стране, Форум ће омогућити да компаније из обе земље ступе у директан контакт, а процењује се да ће се одржати око 80 индивидуалних састанака између њихових представника.

Трговинска размена између Србије и Шпаније у 2017. години, достигла је цифру од 411 милиона евра, уз континуиран раст у протеклих пет година, удвостручивши се у последњој деценији.

Све више шпанских компанија се интересује за различите секторе на српском тржишту, као и за реализацију пројеката у инфраструктури па овај Форум, што представља добру прилику да се ојача постојећа и успостави нова сарадња.

Форум организује Трговинско-економско одељење Амбасаде Шпаније у Београду и Шпанска агенција за извоз и инвестиције (ICEX), у сарадњи са  Развојном агенцијом Србије и Привредном комором Србије у београдском хотелу Хилтон.