VESTI

Почела изградња фабрике “Minth” у Лозници

Apr 03, 2019

Kинеска компанија “Minth Automotive Europe” почела је 02.04.2019. године у Лозници изградњу фабрике у којој ће производити алуминијске делове за аутомобиле. Инвестиција у вредности од 100 милиона евра биће реализована у две фазе, а у плану је запошљавање 1.000 људи.

Обележавању почетка изградње фабрике присуствовао је председник Србије Александар Вучић који је рекао да ће нова кинеска инвестиција у Србији бити прекретница за Лозницу, а много ће значити и за целу Србију.

Он је додао да очекује још много кинеских инвестиција у Србији, чему ће подстицај бити и његов сусрет са кинеским председнком Си Ђинпингом 25. априла у Пекингу, који ће, како је рекао, бити додатни подстицај за кинеске инвеститоре и даља подршка Kине политици економског развоја Србије.

"Minth grupacija" има производњу на више од 30 локација у Kини, Тајланду и Мексику, а деловима снабдева главне произвођаче аутомобила који имају више од 80 одсто удела на глобалном тржишту и извози у Аустралију, Европу, Северну Америку, Јапан и југоисточну Азију.