VESTI

PKS i RAS organizuju nastup srpske privrede na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Jun 01, 2017

 

Privredna komora Srbija i Razvojna agencija Srbije organizuju učešće domaćih kompanija na Međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF’17) koji će se održati od 1. do 3. juna u Sankt Peterburgu u Rusiji.

Na forumu u Rusiji biće predstavljen investicioni potencijal i uslovi poslovanja u Srbiji, jednoj od vodećih investicionih destinacija u centralnoj i istočnoj Evropi. U okviru privredne delegacije Srbije na Međunarodnom ekonomskom forumu učestvovaće predstavnici Telekoma Srbija, Srbijagasa, Energoprojekta, Air Serbia, Aerodroma Nikola Tesla, PSP Farmana, kao i drugih kompanija.

Peterburški skup biće odlična prilika za privredu Srbije da predstavi potencijal međunarodnoj poslovnoj zajednici, upozna se sa globalnim ekonomskim trendovima i uspostavi kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima iz celoga sveta.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu u protekle dve decenije postao je ključno mesto okupljanja predstavnika poslovne zajednice iz celog sveta i razmatranja ekonomskih problema i izazova sa kojima se suočava Rusija, tržišta u razvoju i svetska privreda u celini.

Ove godine, Srbija i Indija su jedine dve zemlje gosti koje učestvuju na ovoj prestižnoj manifestaciji.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma je „U  potrazi za novom ravnotežom u globalnoj ekonomiji”, a u zvaničan program foruma uvršten je panel „Srbija-Rusija perspektive ekonomske saradnje“.

Prošlogodišnji Forum je  okupio  više od 12.000 učesnika iz 133 zemlje, uključujući predsednike država i vlada, ministre, ekonomiste i poslovne ljude iz celog sveta, a ove godine očekuje se još  veći broj učesnika, privrednih i političkih delegacija.