VESTI

Otvorene prijave za sajam AUTOMECHANIKA 2024

Feb 08, 2024

PKS i RAS organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu automobilske industrije AUTOMECHANIKA 2024. Prijave za učešće otvorene su do utorka, 27. februara

 

 

Javni poziv za sajam Automechanika deo je Programa internacionalizacije privrednih društava, koji zajednički sprovode RAS i PKS, a u cilju podrške domaćim firmama prilikom izlaska na inostrana tržišta, stvaranja novih poslovnih kontakta i pospešivanja izvoza.

Automechanika Frankfurt vodeći je svetski sajam auto industrije, koji se od 1971. održava svake druge godine. Ove godine, u periodu od 10. do 14. septembra, Automechanika je mesto susreta  vodećih proizvođača rezervnih delova i opreme za automobile. Glavne teme ovogodišnje manifestacija koja se održava pod pod sloganom „Driving Transformation“ bice transformacija industrije auto delova, nove tehnologije, kao i inovacije u industriji.

Na prethodno održanoj manifestaciji 2022. godine, učestvovalo je oko 2.800 izlagača iz 70 zemalja, dok je događaj  posetilo preko 78.000 profesionalnih posetilaca.

Tekst Javnog poziva kao i prateća dokumentacija dostupni su na stranici RAS.