VESTI

Otvorene nominacije za izbor “Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana”

Feb 07, 2024

Savet za regionalnu saradnju (RCC) je objavio početak nominacija za izbor Žena preduzetnica sa Zapadnog Balkana za 2023. godinu

 

 

Savet za regionalnu saradnju (RCC), treću godinu zaredom, poziva pojedince, predstavnike javnih i privatnih institucija, organizacije i sve zainteresovane da nominuju svoju preduzetnicu godine u najmanje jednoj od sledećih šest kategorija:

  • Žena ekološka preduzetnica - iz sektora proizvoda ili i usluga kojima se umanjuje ekološka šteta, upotrebljavaju čišće tehnologije i program edukacije za „zelena” radna mesta;
  • Žena preduzetnica u umetnosti - iz sektora umetnosti, kulture, dizajna, mode, životnog stila i zanata;
  • Žena preduzetnica u IKT sektoru - iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija i inovativnih rešenja;
  • Mlada žena preduzetnica - za žene preduzetnice do 35 godina starosti;
  • Žena preduzetnica u turizmu;
  • Žena preduzetnica zvezda društvenih medija - koja je pokrenula, odnosno razvila posao koristeći moć društvenih mreža.

Pravo na nominaciju ima svaka žena koja je državljanka jedne od ekonomija zapadnog Balkana, i koja je vlasnica preduzeća registrovanog pre 31. januara 2023. godine.

Nominacije su otvorene do 26. februara 2024. godine. Nakon procesa selekcije, dobitnice će biti pozvane da učestvuju na svečanom događaju dodeljivanja priznanja.

Više informacija o zahtevima za nominaciju, kategorijama i procesu selekcije možete pronaći ovde.

Žene preduzetnice zapadnog Balkana godine zvanično su lansirane 2022. godine kao način da se priznaju žene koje su pokrenule i razvile svoj posao i doprinele novim i održivim poslovima za druge u našem regionu. Priznanje se organizuje kao deo Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. i inicijative RCC - Ekonomsko osnaživanje žena, a koje finansira Evropska unija.