VESTI

ОТВОРЕНА РАДИОНИЦА ЗА МЛАДЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ “ЗНАЊЕМ ДО ЦИЉА”

Oct 26, 2017

У оквиру 62. Међународног сајма књига, на Београдском сајму у хали 2Б, отворена је радионица за младе предузетнике “Знањем до циља”, коју организује Савет за запошљавање и привредни развој Града Београда.

Циљ радионице је да се млади људи упознају са условима започињања сопственог бизниса, чују искуства из праксе од предузетника који су покренули 50 старт уп пројеката или добили субвенције од државних институција.

На радионици учествују и представници Развојне агенције Србије (РАС), који ће потенцијалне предузетнике упознати са могућностима подршке коју РАС пружа, са предусловима за аплицирање за бесповратна средства, обуку за почетнике, опрему за пословање или менторинг подршку.

Члан Градског већа задужен за привреду и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић истакао је да ће осим подршке РАС, учесници такође бити у прилици да науче како да од Фонда за развој добију кредит или додатна средства од Секретаријата за привреду, или како са добрим пројектом добити локал у Београду на 24 месеца без кирије.
Догађај је подељен на два сегмента која су јако важна за упознавање са светом предузетништва, самозапошљавања и старт ап идеја код Београђана.

Први сегмент је Академија предузетништва на којима ће представници чланица Савета за запошљавање Града Београда (Фонд за развој Града Београда, Регионална развојна агенција, Национална служба за запошљавање) упознати заинтересоване грађане са средствима које нуде за покретање сопственог бизниса. Такође ту ће бити и предавања како постати успешан предузетник ,како заштити свој патент од крађе.

Други сегмент је Сајам предузетништва где ће преко 50 предузетника на штандовима поделити своја искуства о томе како су од првобитне стратап идеје развили сопствени бизнис и постали предузетници, који сада запошљавају људе. На стандовима ће бити и победници такмичења Најбоља старт ап идеја, такмичења које је Град Београд организовао у априлу ове године,а победници средњосколци са најбољим идејама су добили вредне новчане награде од приватних фирми као и канцеларије за рад у Научно технолоском парку Београда.