VESTI

Otvorena fabrika auto-delova AFT u Priboju – 6 miliona uloženo i 400 radnih mesta

May 22, 2021

 

Nova fabrika u Priboju - proizvodnja auto-delova za svetske brendove i posao za 400 ljudi 

 

Nemačka kompanija AFT otvorila je u Priboju fabriku auto-delova u koju je uloženo šest miliona evra.

Fabrika je izgrađena na parceli većoj od 15.000 kvadrata i ima 6.300 kvadratnih metara. Pogon će proizvoditi delove za Audi, BMW, Volkswagen i druge poznate automobilske brendove.

AFT u Priboju trenutno zapošljava 160 ljudi, do kraja godine radiće 250, a ukupno će biti zaposleno 400 radnika.

Svečanom obeležavanju početka rada fabrike prisustvovao je predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, kao i i drugi zvaničnici i predstavnici opštine i kompanije AFT.

Predsednik Vučić poželeo je srećan početak rada investitoru i izrazio nadu da će i oni, ali i drugi investitori otvoriti nove pogone u Priboju, jer to, kako je rekao, menja život ljudi u Priboju i menja Srbiju. Dodao je da će država nastaviti da daje podršku  i ulaže i u dualno obrazovanje i u infrastrukturne radove.

Kompanija AFT Automotive bavi se operativnim poslovima kao što su proizvodnja gotovih sistema, prodaja i razvoj rešenja za sisteme za automobilsku industriju. Takoše, razvija i proizvodi funkcionalne komponente i sisteme cevi na polju usmeravanja i kontrole provodnika. Tržište ovih proizvoda su proizvođači opreme iz automobilske industrije poput Volkswagen, Audi, BMW, Continental i General Motors.

 

Foto: Tanjug/ Rade Prelic