VESTI

Отворен нови погон фабрике „Мартини градња“ у Инђији

Jun 15, 2020

 

Нова производна хала домаће компаније Мартини градња отворена је јуче у Инђији - 40 нових радних места

 

Уз постојећи производни погон од 16.000 m2 изграђена је нова, већа хала са најсавременијом аутоматизованом фабриком бетона у коју је уложено готово шест милиона евра. Запослено је још 40 радника, већина из других крајева Србије.

Мартини градња бави се производњом и монтажом префабрикованих бетонских конструкција, како за пословне објекте, тржне центре, производне хале, тако и за објекте намењене за пољопривреду. Већина конструкција за хале, фабрике и тржне центре изграђенe у Србији настале су у Инђији у погонима ове компаније.

Обележавању почетка рада погона присуствовала је председница Владе Србије, Ана Брнабић и председник Општине Инђија Владимир Гак.

Премијерка Брнабић је том приликом изјавила да наше домаће фирме могу да расту и јачају.

Зато никада нисмо правили разлику између страних инвеститора и домаћих инвеститора. Били су нам јако важни страни инвеститори, зато што кад долазе страни инвеститори у Србију, онда и наше компаније јачају”, истакла је председница Владе.

Она је нагласила да су према законским прописима у Србији изједначене домаће и стране компаније.

За 11 година рада фирма Мартини градња учествовала је у изградњи 250 привредних објеката укупне површине милон и по квадратних метара.

“Наш потенцијал велики је пруга која пролази кроз нашу општину, а која нам даје могућност да купујемо сировине из јужне Србије, а са друге стране и да извозимо наш габаритни стуб и наше елементе”, истиче Данијел Ђурић, директор Мартини градње Инђија.

Компанија „Мартини градња“ у Инђији послује од 2009. године.