VESTI

Organski proizvodi iz Srbije u Nirnbergu

Feb 10, 2023

Na Međunarodnom specijalizovanom sajmu organske hrane BIOFACH 2023, koji se odrćava u nemačkom gradu Nirnbergu od 14. do 17. februara, Srbiju predstavlja dvanaest kompanija

 

Srbija kao proizvođač organskih proizvoda na svetskom tržištu postoji više od dvadeset godina, dok interesovanje za srpske organske proizvode u kontinuitetu raste. O tome svedoči i oko 400 unapred zakazanih poslovnih sastanaka domaćih proizvođača sa potencijalnim ino-partnerima na predstojećem Međunarodnom specijalizovanom sajmu organske hrane BIOFACH 2023.

Ove godine na sajmu BIOFACH 2023 svoj asortoman predstaviće 12 kompanija: “AGRO-BIS“ iz Blaca, “Menex” iz Kruševca, “Drenovac” iz Arilja, “ITN Group”, “Master Food” iz Užica, “FRUTORGA” iz Prokuplja, “ECOAGRI” iz Bele Crkve, “ES KOMERC” iz Prijepolja, Yugotrejd iz Arilja, “BMD” iz Krnjeva i “ORGANIK FRUIT TRADE” iz Šapca. Posetiocima i potencijalnim poslovnim partnerima naše kompanije ponudiće širok asortiman proizvoda od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća i povrća, voćnih pirea, sušenih pečuraka, do proizvoda od žitarica, organskih testenina, voćnih namaza i organskog meda.

Tokom četiri dana trajanja sajma održaće se konferencije, seminari i radionice, koji čine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora.

Nastup domaćih kompanija na Nacionalnom štandu zajednički organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS), a u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom za organsku proizvodnju „Serbia organica“.

 

 

Digitalni katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE.