VESTI

Одржан радни састанак са представницима АРРА

Dec 04, 2017

Представници Развојне агенције Србије (РАС) и свих акредитованих регионалних развојних агенција Србије (АРРА), одржали су у четвртак, 30. новембра у Београду, први у низу радних састанака са JICA консултантима и директорима JICA Balkan Office, у оквиру пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге у земљама Западног Балкана, фаза 2, 2017-2020.“

 

На састанку у РАС, представљене су активности планиране за прву годину реализације пројекта, као и новине и очекивања која ће ова фаза пројекта унети у досадашњу праксу.

 

Такође, уз активну дискусију свих присутних дефинисани су и неки нови предлози за период до краја реализације пројекте и потенцијалну будућу сарадњу.

 

Пројекат реализују Развојна агенција Србије (РАС) и Јапанска агенција за међународну сарадњу (JICA) у сарадњи са развојним агенцијама из Босне и Херцеговине (БиХ), Црне Горе и Македоније. Његов циљ је унапређење стандардизоване услуге менторинга у Србији, као и наставак трансфера српске експертизе на пољу менторинга у наведеним земљама региона, а уз подршку јапанских експерата.