VESTI

Održane prezentacije Programa RAS, NSZ i Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2017

May 09, 2017

U organizaciji Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga su u sredu, 5. aprila 2017.godine, održane Prezentacije Prоgrаma pоdrškе Razvojne agencije Srbije, Javnih poziva Nacionalne službe za zapošlјavanje u 2017. godini kao i Prezentacija Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2017.godine.
Aktuelne Programa podrške RAS je prisutnima prezentovao Boban Kostandinović, projekt menadžer Regionalne razvojne agencije Srbije – RARIS, koja je akreditovana za sprovođenje ovih programa. Zainteresovanima je pokazao način pristupa aktuelnim programima, ukazao na mogućnosti ali i na ograničenja definisana samim programima i pozvao sve zainteresovane da iskoriste mogućnosti koje se nude.
Javne pozive Nacionalne službe za zapošljavanje su predstavile: Dragana Milijev, Načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja, preduzetništvo, obrazovanje i obuke i Ivana Đorđević, organizator obrazovanja odraslih u filijali NSZ u Zaječaru.

 

Ognjen Stanković, samostalni savetnik za inovacije u Privrednoj komori Srbije, promovisao je Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2017. godine. Takmičenje se, po trinaesti put, realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uz podršku Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad, Privredne komore Srbije, Tehnološko-metalurškog fakulteta Beograd i RTS. Misija takmičenja jeste promovisanje preduzetničke inovativne klime u Srbiji i pomoć potencijalnim i postojećim visoko-tehnološkim preduzetnicima/istraživačima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno valorizovane inovacije. 
Svi zainteresovani mogu da se prijave na sajtu www.inovacija.org.