VESTI

ODRŽANA GODIŠNJA KONFERENCIJA EVROPSKE MREŽE PREDUZETNIŠTVA

Nov 29, 2017

Godišnja konferencija Evropske mreže preduzetništva (Enterprise Europe Network- EEN) održana je od 20. do 22. novembra u Talinu (Estonija), a glavne teme bile su digitalne promene i transformacija, sa ciljem dodatne podrške Mreži i malim i srednjim kompanijama u budućnosti.

Konferenciji je prisustvovalo i oko 800 delegata iz više od 60 zemalja, a delegaciju Srbije na tom događaju činili su predstavnici Razvojne agencije Srbije (RAS), Privredne komore Srbije (PKS), Instituta Mihajlo Pupin i Biznis inkubatora Novi Sad.

Konferenciju je svečano otvorila predsednica Estonije Kersti Kaljulaid. Pored nje, delegatima su se obratili i potpredsednik Evropske komisije za Digitalno jedinstveno tržište Andrus Ansip, direktorka Direktorata za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i MSP Kristin Schreiber, kao i direktor “EASME” - Izvršne agencije za MSP Evropske komisije Julien Guerrier.

U okviru konferencije održani su brojni paneli, prezentacije i sastanci, na kojima su učesnici imali priliku da razmene iskustva u realizaciji radnih programa i prevazilaženju teškoća koje se pojavljuju u svakodnevnom radu.

Bogat program je obuhvatao više od 30 radionica koje su bile koncipirane oko pet tema:

  • Digitalizacija Evropske industrije – izazovi i mogućnosti

  • Finansiranje i investicione mogućnosti za MSP

  • Inovacijski menadžment

  • Internacionalizacija

  • Težnja ka izuzetnosti EEN – interni alati i procesi u Evropskoj mreži preduzetništva

Sledeća godinšnja konferencija biće održana u Beču u novembru 2018. godine.

Više o konferenciji pogledajte na http://www.een.rs/zakljucak-sa-godisnje-een-konferencije-u-talinu-jaca-samopouzdanje-malih-i-srednjih-preduzeca