VESTI

Немачки Kонтинентал отворио Центар за истраживање у Новом Саду

Mar 07, 2018

НОВИ САД – 7. марта, 2018. године - Немачка компанија Kонтинентал (Continental) отворила је данас у Новом Саду Центар за истраживање и развој, а како је речено на отварању, две пословне јединице бавиће се развојем система електронске контроле ентеријера возила и развојем система електронске контроле безбедности возила.

Компанија је већ ангажовала 100 инжењера за високотехнолошке пројекте и развој производа у Новом Саду, речено је на отварању.

У плану је да у наредним годинама Kонтинентал запосли 500 радника у Новом Саду, углавном у области софтвера и системског инжењеринга, а њихова бруто плата биће око 2.000 ЕУР, речено је на отварању.

Директор Kонтинентала у Србији Саша Ћиоринга је рекао да та компанија у Новом Саду тражи искусне инжењере, младе дипломце и студенте ИТ-а.

Kонтинентал је основан 1871. у Хановеру и данас је једна од водећих аутомото компанија у свету са 230.000 запослених у 56 земаља. У 2017. је, према прелиминарним подацима, остварио продају у вредности од око 44 млрд ЕУР.

Пословна јединица чији је центар у Новом Саду део бави се управљањем информацијама у возилима и шире. Производни портфолио укључује групе инструмената, јединице за контролу, системе за приступ информацијама о гумама, радио уређаје, уређаје за унос података, контролне табле, софтвере.