VESTI

MAKE THEM SAY YES – Yard Sale 2018

May 18, 2018

Студентска организација Унија студената ФОН-а, у сарадњи са највећом менаџмент консалтинг студентском организацијом Case Study Club, први пут ове године организује пројекат „Yard Sale“, који ће се одржати 19, 22. и 26. маја на Факултету организационих наука.

„Yard Sale“ је пројекат који за циљ има да студентима приближи сам чин продаје, а овогодишња тема је „Туризам у Србији“. Кроз такмичење, као и кроз интерактивна предавања и радионице, учесници ће се сусрести са концептом „питцх-а“ и пред жиријем ће, у тимовима по двоје,  имати прилику да за 5 минута представе своју идеју за унапређење туризма неког округа Србије.

Важност самог пројекта препознали су многи партнери и пријатељи, који су омогућили његову реализацију. Генерални партнер овогодишњег пројекта је „Еко Србија“, а подршку пројекту пружило је Министарство туризма, трговине и телекомуникација као и Развојна агенција Србије.

 

19. мај 2018. године - Током првог дана учесницима ће бити омогућено да посете предавања и радионице из области продаје које ће одржати сениори домаћих компанија. Они ће на овај начин имати прилику да од искусних људи из ове сфере науче како на најбољи начин да реализују односно продају своју идеју. Након тога, свака од 30 екипа, састављена од два члана, присуствује тзв. DRAW-у тј. извлачењу свог округа. Тада ће сазнати који то округ Србије треба да представе стручном жирију у што бољем светлу.

22. мај 2018. године – Други дан пројекта резервисан је за консултације са стручњацима. Уколико буду имали икакве недоумице, такмичари ће моћи да их разреше и тако креирају најбоље решење. Консултације ће бити отворене за све који имају жељу да поставе додатна питања члановима Case Study Club-a, што ће самим учесницима доста олакшати посао.

26. мај 2018. године – Након што су научили потребне вештине и технике, стекли одређена знања и консултовали се са стручњацима, учесници имају задатак да представе своје решење. У продуженом питцх-у од 5 минута, они ће морати да убеде жири да је баш њихова идеја најбоља и да су управо они вредни првог места. Сам жири ће чинити представници Case Study Club-а и менаджери компанија које су партнери пројекта.

Пријаве за пројекат „Yard Sale“ ће трајати до 17. маја 2018. године, а учесници могу да се пријаве попуњавањем форме на следећем линку: http://bit.ly/yardsale_prijava. Након затварања пријава, стручни жири ће одабрати најбољих 30 тимова који ће имати право да учествују на самом пројекту.

Унија студената ФОН-а је студентска организација Факултета организационих наука основана 2016. године циљем да подигне свест о студентским правима, утиче на бољу информисаност и колегијалност међу студентима. У претходном временском периоду успела је да успешно реализује шест пројеката едукативног и хуманитарног карактера: FON QUIZ, USF Gaming fair, Хуманитарни спортски турнир, Хуманитарно станд уп вече, БС трибина и Отворена читаоница, а управо ће Yard Sale бити седми. Пројекат је отворен за све оне који су спремни да напредују, науче нешто ново и опробају се у једној новој улози!

За све додатне информације можете посетити  фејсбук страницу Yard Sale или инстаграм профил @yardsale_usf.