VESTI

Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Mentor Awards”

May 11, 2018

БЕОГРАД – 11. маја, 2018. године - Више од 2.000 микро, малих и средњих предузећа и предузетника у Србији до сада је користило бесплатне услуге ментора у циљу побољшања пословања, а данас су додељена признања за три најуспешнија ментора у 2017. години.

Признања „MENTOR AWARD 2017“ су, у оквиру пројекта "Успостављање и промоција менторинг услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у земљама Западног Балкана, Фаза 2", уручена Љиљани Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд, Бобану Костадиновићу из Регионалне агенције за развој источне Србије „РАРИС“ и Ивану Михајловићу из Регионалне развојне агенције Југ. 

Додела признања и дводневни скуп ментора реализује Развојна агенција Србије (РАС) уз подршку Јапанске агенције за међународну сарадњу ЈИЦА. 

Најбоље менторе бирали су сами ментори међу собом, на основу података о повећању продаје, развоју и иновативним постигнућима у предузећима које су обучавали. Главни циљ целог догађаја јесте размена искустава са терена и изналажење нових начина за унапређење помоћи предузећима. Признања  су осмишљена од стране консултаната из Јапана и обухватају учешће свих ментора из Србије који су радили директно са предузећима. 

Признања су доделили Хидео Кобајаши (JICA Balkan Office), Катарина Обрадовић Јовановић (помоћник министра у Министарству привреде Републике Србије),  Ана Жегарац (директорка Сектора за планирање и развој Развојне агенције Србије), ЈИЦА консултанити из Јапана: Такаши Кимура, Масаши Такано; Данијела Чабаркапа (извршна директорка Јапанске пословне алијансе у Србији).

Током прве фазе пројекта, око 2.000 корисника у Србији изразило је задовољство услугом менторинга и оценило да им је та услуга помогла да сагледају актуелног пословање својих фирми, истраже тренутне проблеме и сметње за напредовање, дефинишу потенцијале за раст и креирају стратегију за даљи развој. Тренутно је новим корисницима за Фазу 2 на располагању више од 50 акредитованих ментора, који ће се сусрести са новим изазовима, али захваљујући чијем знању и искуству ће многе компаније побољшати своје пословање.

 

Видео линк: https://www.youtube.com/watch?v=b-RL1-U2oKE&list=PLZgpOsD_6yo8-klsTP7Aani8g5NUX-CfS