VESTI

IV MEĐUNARODNI FORUM O SARADNJI OKUPIO VELIKI BROJ PRIVREDNIKA

Oct 07, 2021

 

Na Zlatiboru u hotelu Palisad zvanično je počeo IV Međunarodni forum o saradnji, koji organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Razvojna agencija Republike Srpske, i trajaće do 8. oktobra 2021. godine. Nakon svečanog otvaranja, Radoš Gazdić v.d. direktor Razvojne agencije Srbije i Bojko Takov direktor Agencije za MSP Republike Bugarske, potpisali su Memorandum o saradnji.

 

Foto: Dragan Karadarević

 

Gazdić se u ime RAS-a obratio prisutnima na svečanom otvaranju, kao i državni sekretar Ministarstva privrede Milan Ljušić i Marinko Đukić direktor Razvojne agencija Republike Srpske.

 U okviru foruma održani su paneli na temu razvoja sektora malih i srednjih preduzeća, sa fokusom na značaj i implementaciju visokih tehnologija u procesima rada MSP, kao i na razvoju lokalnih dobavljača i njihovoj integraciji u lance snabdevanja multinacionalnih kompanija. Deo događaja su i Međunarodni poslovni susreti, koje se orgaizuju, kao i forum, u sklopu aktivnosti Evropske mreže preduzetništva (EEN).

Međunarodni forum o saradnji je okupio veliki broj privrednika iz zemalja regiona i EU, predstavnike državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi s ciljem razmene iskustava, promovisanja njihovih proizvoda i usluga, kao i uspostavljanja novih poslovnih kontakata i buduće saradnje.

 

Foto: Dragan Karadarević