VESTI

II ВЕБИНАР: Водич за извоз свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа на тржиште Нордијског региона

May 09, 2023

Због великог интересовања компанија, Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (FAO) и Европска банка за обнову и развој (EBRD), у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, организују други вебинар посвећен извозу и пласману воћа и поврћа на тржиште Нордијског региона

 

Тржишта Нордијског региона имају велики потенцијал за увоз свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа и представљају значајну прилику за компаније са Западног Балкана. Преко 26,5 милиона потрошача, висока куповна моћ становништва и укупна вредности тржишта хране од 85 милијарди евра чине нордијско тржиште хране атрактивним за потенцијалне стране добављаче.

Уколико сте произвођач или извозник свежег, смрзнутог или прерађеног воћа и поврћа из региона и желите да сазнате више о извозним могућностима и пласману на тржиште Нордијског региона, позивамо Вас на други вебинар “Водич за извоз свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа на тржиште Нордијског региона – Шведска, Норвешка, Финска и Данска”, који ће се одржати у среду, 10. маја 2023. године, од 14:00 до 15:30 часова, на Зоом платформи.

Милош Драгић, трговински експерт са дугогодишњим искуством, пружиће информације везане за извоз и пласман воћа и поврћа на тржиште Нордијског региона. Присутнима ће представити примере добре пословне праксе, дати конкретне савете за успостављање контакта са потенцијалним партнерима, открити тајне успешних преговора и пут до уговора са нордијским купцима.

По завршетку излагања, учесници ће имати прилику да поставе сва додатна питања и покрену дискусију са говорницима о свим захтевима и условима за извоз хране на ова значајна и растућа европска тржишта.

Вебинар се организује у оквиру пројекта Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (FAO) и Европске банке за обнову и развој (EBRD) под називом "Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе". Циљ пројекта је пружање подршке домаћим компанијама у приступу новим тржиштима и јачању конкурентности пољопривредног и прехрамбеног сектора. У оквиру пројекта је израђен и електронски водич усмерен ка унапређењу едукације и информисаности извозника свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа на тржишту Нордијског региона, који можете бесплатно преузети на страници РАС.

Учешће на вебинару је бесплатно, a пријава доступна на адреси:

https://fao.zoom.us/meeting/register/tJUrdeuprDgqGNwMPetIMj07zUU49GpXSe2j#/registration

АГЕНДА ДОГАЂАЈА