VESTI

ФИРМЕ ИЗ СРБИЈЕ НА САЈМУ ПРЕХРАНЕ У ДУБАИЈУ

Feb 14, 2018

БЕОГРАД – 14. фебруара, 2017. године - Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС) организују наступ 10 домаћих компанија на Међународном сајму прехрамбених производа „GULFOOD“ који ће се одржати у Дубаију oд 18. до 22. фебруара 2018. године.

 

У оквиру националног штанда Србије представиће се: YUMIS из Ниша, JAFFA из Црвенке, БАХУС из Параћина, АГРАНЕЛА из Ваљева, АГРОПАРТНЕР из Лучана, ITN GROUP из Београда, MASTER FRUITS из Београда, ЈУГПРОМ из Лесковца, ПИК БЕЧЕЈ из Бечеја, Bаskеt Zdrаviја Hrаnа Made By Hand из Голубинаца. На сајму „GULFOOD 2018“ компаније из Србије представиће своје производе у једној од главих хала Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls на националном штанду површине 60 m².

 

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и организују пласман на нова тржишта, као и да унапреде постојеће и остваре нове пословне контакте. Учешће српских компанија на једној од најугледнијих и најзначајнијих међународних изложби прехрамбених производа у УАЕ и региону Голфа, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу.

 

„GULFOOD“ (www.gulfood.com) је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби прехрамбене индустрије у УАЕ и региону Голфа, у оквиру које се организују сусрети произвођача/извозника и дистрибутери и представника водећих малопродајних ланаца. Сајам се простире на 100.000м², а годишње га посети преко 95.000 посетилаца из око 100 земаља који имају прилику да се упознају са производним програмом више од 5.000 излагача у осам сектора.

 

Према подацима Републичког завода за статистику у 2017. укупна спољнотрговинска робна размена Србије и УАЕ износила је 106,5 милиона долара. Србија је у УАЕ извезла робу у вредности од 91 милион долара, а увезла робу вредну 15,6 милиона долара.