VESTI

Фирме из Србије на међународном сајму технике „Hannover Messe“ 2019

Apr 01, 2019

Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС), организују наступ 10 домаћих компанија на међународном сајму технике „HANNOVER MESSE“ 2019, који ће се одржати у Хановеру, Немачка, у периоду од 01. до 05. априла 2019. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте. На сајму „HANNOVER MESSE“ 2019, компаније из Србије представиће своје производе у Хали 4, на националном штанду бр. Ц52 површине 100 m².

У оквиру националног штанда Србије, под јединственим слоганом „The tradition of producing excellence“ представиће се компаније: ALBON ENGINEERING & MANUFACTURING Рума, ПЕРФОМ Пожегa, САНВИ Трстеник, ППТ Петолетка Трстеник, РЕСОР Гаџин Хан, МИДМАС Бачкa Тополa, као и фирме са седиштем у Београду: ALEDJO, VESIMPEX, SERVOTEX и МИНГ.

„HANNOVER MESSE“ се одржава више од 60 година у сајамском простору „Hannover Messe“ и представља водећи технолошки сајам на тржишту Европе. У 2018. години на сајму је учествовало више од 6.500, а сајам је посетило преко 220.000 посетилаца. Ниједан други сајам не приказује све елементе у индустријском ланцу вредности на тако свеобухватан и детаљан начин, те су српске компаније у прилици да прикажу своје појединачне снаге, али и да учествују у интердисциплинарној размени знања.

Савезна Република Немачка је један од главних партнера Републике Србије у спољнотрговинској сарадњи и један од највећих инвеститора. Привредна сарадња се одвија кроз робну размену, банкарско-финансијску сарадњу, улагање страних партнера, оплемењавање, компензационе послове, сарадњу у области саобраћаја, туризма, пренос високе технологије, промет у слободним зонама, едукацију српских стручњака, донације...

Брошуру можете погледати ОВДЕ