VESTI

EMBEDDED WORLD NORTH AMERICA

May 24, 2024

Премијера америчког издања светски познатог технолошког сајма embedded world заказана је за период од 8. до 10. октобра у “Sillicon Hills”, Остин, савезна држава Тексас

 

 

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије, по први пут, организују наступ српских ИТ привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем међународном сајму интегрисане електронике „EMBEDDED WORLD NORTH AMERICA“ 2024.

Право на учешће на овом сајму у оквиру националног штанда имају привредна друштва и предузетници регистровани у Републици Србији чија је претежна делатност производња или пружање услуга из делатности из које је сајам.

Попуњена, потписана, оверена и скенирана пријава као и скенирано Уверење Пореске управе Министарства финансија о измирењу доспелих пореза примаће се до среде, 05. јуна 2024, а шаљу се електронском поштом на е-маил: bojana.lalovic@pks.rs и ICT@pks.rs..

Нови формат изложбе и конференције организује подружница NürnbergMesse North America Inc. Након премијере embedded world China у Шангају од 14. до 16. јуна 2023. године, северноамеричко издање ће бити други међународни огранак ове успешне изложбе са седиштем у Немачкој.

Embedded системи се сада налазе у готово сваком паметном уређају и чине основу за Индустрију 4.0, постоји велика потражња за међународним платформама овог типа, док Северна Америка традиционално игра кључну улогу у развоју читавог embedded сектора. Осим по великом броју високотехнолошких стартапова, Остин је познат и као дом светски познатих ИТ компанија AMD, Apple, Dell, Google, Hewlett-Packard, IBM, Oracle, Wincor Nixdorf и других, што га чини савршеном локацијом за прву embedded world North America изложбу.

Текст Јавног позива и пратећа документација доступни су на страници РАС.