VESTI

DOMAĆI INVESTITOR „FERTICO“ OTVORIO NOVI PROIZVODNI POGON U INĐIJI

Mar 10, 2021

U Inđiji je otvoren novi pogon za proizvodnju specijalizovanih đubriva kompanije „Fertico“. Investicija je vredna 6,5 miliona evra i trenutno je zaposleno 30 radnika.

Tan2021-3-10_122840375_0.jpg

 

Pogon „Fertico“ je izgrađen u skladu sa najsavremenijim standardima za proizvodnju i zaštitu životne sredine. Instalirane su proizvodne linije, za kristalna, mikroelementarna, tečna i biološka đubriva. Pored proizvodnje, fabrika je opremljena i kontrolnom laboratorijom za kontrolu kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je proizvodnu halu i laboratoriju ove kompanije i istakla važnost širenja kapaciteta domaćeg investitora, Agromarketa iz Kragujevca u čijem sastavu je kompanija „Fertico“.

Važno je što smo danas ovde jer je Agromarket iz Kragujevca domaći investitor. I veoma mi je drago kada vidim da se i domaći investitori razvijaju i šire. Želim i da se zahvalim i firmi „Fertico“ što su učestvovali u programu „Moja prva plata“, to je pravi način kako da se izborimo u ovim teškim vremenima i kako da mladima pružimo šansu za prvo zaposlenje, prvo iskustvo i da im otvorimo put za njihovu karijeru ovde u Srbiji", rekla je Brnabićeva.

Direktor firme „Fertico“ Slavoljub Vukićević zahvalio se Vladi na pomoći koju pruža privredi, kao i kancelariji predsednika Opštine Inđija koja je, kako je rekao, pravi partner privrede i investitora.

„Istakao bih program „Moja prva plata“ koji nam je omogućio da zaposlimo određeni broj mladih ljudi. Pre nepune tri godine, na istoj lokaciji, otvorili smo logističko-distributivni centar i tada smo najavili novu investiciju u pogon za proizvodnju đubriva", kazao je Vukićević.

Predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak, rekao je da su stanovnici Inđije već navikli da svakih nekoliko meseci bude otvoren nov pogon, ali danas je posebno zadovoljstvo otvoriti novi pogon, jer pripada firmi koja jedan od najboljih srpskih brendova.

„Iz ove fabrike proizvodi će otići u 20 svetskih država i to je ponos Inđije i Srbije", rekao je Gak.

„Fertico“ je preduzeće koje se bavi proizvodnjom specijalizovanih đubriva neophodnih za poljoprivednu prozvodnju. Od 2007. godine je deo kompanije Agromarket Grupa, Kragujevac koja predstavlja vodećeg proizvođača, zastupnika i distributera širokog portfolia proizvoda na tržišu pesticida, semenske robe i garden uređaja na Zapadnom Balkanu.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap