VESTI

Calzedonia отворила пету фабрику у Србији – у Кули посао за 300 људи

Nov 22, 2018

КУЛА – 22. новембар, 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовали су данас свечаном отварању новог погона италијанске компаније „Calzedonia“ у Кули, који ће, како је најављено, запослити 300 радника.

Италијанска групација Calzedonia у Кули  је отворила пету фабрику те групе у Србији. Нова фабрика простире се на 4.500 квадрата и запошљаваће 300 људи.

Председник Србије Александар Вучић рекао је на церемонији отварања да је Кула некада била индустријски центар и да ће то поново постати.

„Дичимо се и поносимо тиме што ће овде 300 људи наћи посао“, изјавио је Вучић.

Председник управе италијанске групе Calzedonia Сандро Веронеси рекао је да је фабрика у Кули нова производна идеја, коју су желели да реализују са људима у Србији.

„Желимо да будемо што конкретнији и на тржишту Србије и у нашој пословној будућности“ казао је Веронеси.

Он је нагласио да је њихова жеља да направе специјализоване фабрике у региону које ће међусобоно сарађивати.

„Убеђени смо да у Србији постоји светлија будућност, која треба да буде базирана на добрим зарадама и добрим могућностима“, рекао је Веронеси.

Амбасадор Италије у Србији Карло Локашо казао је да је одлука групе Calzedonia да повећа своје присуство у Војводини пример одличне сарадње две земље.

"Присуство председника Вучића данас је гест велике пажње која се посвећује сарадњи Италије и Србије и пажње која се посвећује нашим привредницима. У целој Србији италијанске фирме запошљавају 25.000 радника и циљ нам је да останемо један од највећих инвеститора", рекао је он.

Италијанска групација Calzedonia већ има фабрике у Србији. Први производни погон ове групе у Србији отворен је пре десет година у Сомбору, а након Сомбора, Суботице, Руме, Апатина, и сада Куле, у току је изградња још једног објекта у Кикинди чије се отварање очекује почетком следеће године.