VESTI

BIZERBA ULAŽE OKO 30 MILIONA U FABRIKU U VALJEVU

May 26, 2021

 

Kompanija BIZERBA i Ministarstvo privrede potpisali su danas Ugovor o podsticajima za ulaganje ove kompanije u proizvodni pogon u Valjevu. Investicija od oko 30 miliona evra i posao za 300 ljudi.

 

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Nakon sastanka delegacije kompanije Bizerba sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, potpisan je ugovor između Ministarstva privrede i Bizerbe o dodeli podsticaja ovoj nemačkoj kompaniji koja u Valjevu planira da otvori proizvodni pogon i uloži preko 33 miliona evra u projekat u ovom gradu.  

"Danas je veliki i važan dan u Predsedništvu, jer je danas sve završeno i uskoro se kreće sa izgradnjom pogona jedne fantastične porodične kompanije, koji će biti gotov za nešto više od godinu dana", rekao je predsednik Vučić nakon današnjeg sastanka i dodao da je ova investicija od velikog značaja za grad Valjevo i ceo Kolubarski okrug.

 

Foto: Tanjug/Strahinja Acimovic

 

Predstavnici kompanije su poručili da im je Srbija veoma intersantna za ulaganje jer predstavlja „region u fazi rasta" što im omogućava da se približe svojim kupcima.

Kako je najavljeno fabrika će biti izgrađena na površini od oko 10.000 metara kvadratnih u Privrednoj zoni u Valjevu, a u planu je da zaposli oko 300 radnika.  

Bizerba je jedan od vodećih proizvođača u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane - јedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Kompanija je osnovana 1866. godine i već pet generacija se nalazi u porodičnom vlasništvu. Grupacija zapošljava 4.300 radnika i prisutna je u 120 zemalja.