VESTI

Бесплатнна услуга менторинга за ММСПП, кластере и задруге

Apr 03, 2019

Расписан је Јавни позив за бесплатну менторинг услугу за микро, мала и средња преузећа, предузетнике, кластере и задруге кроз учешће у Програму стандардизованог сета услуга за ММСПП Министарства привреде Републике Србије који реализује Развојна агенција Србије (РАС). Јавни позив  отворен је до 1. јуна 2019. године.

Менторинг је бесплатна услуга  којом се пружа свеобухватна подршка корисницима кроз индивидуални приступ. Процес менторинга одвија се по методологији Развојне агенције Србије (РАС), развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA). Менторство помаже власнику или директору предузећа да препозна кључну тачку потенцијала свог пословања, а корисник уз помоћ менторинга развија и спроводи акциони план који има за циљ побољшање пословних резултатa.

Ментори имају професионално искуство у раду са малим и средњим предузећима, долазе из 16 акредитованих регионалних развојних агенција и сертификовани су од стране Развојне агенције Србије, а у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу.

До сада је услугу менторства у Србији користило око 2.000 корисника. Према подацима, у тим привредним субјектима забележено је кумулативно повећање пословне добити за 15% у односу на претходну годину. 

 

Право на учешће у Програму имају ММСПП, кластери и задруге које испуњавају следеће услове:

  1. Новоосновани привредни субјекти - не старији од 3 године од дана објављивања Јавног позива;
  2. Постојећи привредни субјекти - регистровани пре марта 2016. године;
  3. Кластери;
  4. Задруге

Јавни позив, Упутство и обрасци за пријаву доступни су на сајту РАС, www.ras.gov.rs, као и на интернет  странама акредитованих развојних агенција (АРРА) и у штампаном облику у АРРА.

За детаљније информације можете се обратити РАС на е-маил mentoringssu2019@ras.gov.rs или на број телефона: 011/3398 809.