VESTI

БЕСПЛАТНА УСЛУГА МЕНТОРИНГА НА РАСПОЛАГАЊУ ПРИВРЕДНИЦИМА И ОВЕ ГОДИНЕ

Apr 25, 2018

БЕОГРАД – 25. априла, 2018. године - Развојна агенција Србије (РАС) расписала је Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга, намењен микро, малим, средњим предузећима и предузетницима, као и задругама, који ће бити отворен до 1. јуна ове године.

 

Процес менторинга одвија се по методологији РАС, развијеној у дугогодишњој сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA), а односи се на стручно праћење развоја пословања, као и пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.

 

Заинтересованим привредницима биће бесплатно на располагању стручна лица – ментори, од 25 до 50 сати по кориснику. Привредник и ментор ће заједно проучавати актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања припремити план развоја. 

 

До сада је око 2.000 корисника изразило задовољство услугом менторинга и оценило да им је та услуга помогла у пословању, а тренутно је корисницима на располагању више од 50 акредитованих ментора.

 

Јавни позив се спроводи у складу са Програмом Министарства привреде „Стандардизовани сет услуга (ССУ)“ у 2018. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

 

Потребна документација и обрасци за пријаву доступни су на сајту РАС www.ras.gov.rs, као и на интернет страницама акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА) и у штампаном материјалу у АРРА.

 

Пријаве, са свим пратећим обрасцима и документацијом потребно је доставити најближој акредитованој регионалној развојној агенцији, са назнаком: „Пријава на јавни позив за добијање услуге менторинг у 2018. години“.

 

За детаљније информације можете се обратити РАС на: mentoring@ras.gov.rs или на број телефона: 011/3398 809.

 

Крајњи рок за завршетак пружања стандардизоване услуге менторинг је 31. децембар 2018. године.