VESTI

AGRITECHNICA 2023

Nov 16, 2023

Главно место сусрета иноватора и великих компанија на тржишту пољопривредних машина и биљне производње, оржава се у Хановеру, од 12. до 18. новембра, на сајму Agritechnica

 

Сајам број један, како га многи зову, окупља произвођаче и дистрибутере пољомеханизације, инжењере, програмере, истраживаче, пољопривреднике и друге заинтересоване. Након одлагања 2021. године, овогодишњи сајам окупио је скоро 2.900 излагача из 46 земаља, док се 33 државе представљају националним штандом.

На сајму Agritechnica 2023 заступљене су све водеће компаније за пољопривредну механизацију и представљају производе који ће дефинисати будућност биљне производње.

У организацији Развојне агенције Србије и Привредне коморе Србије, на Националном штанду, своју понуду представља десет домаћих компанија: „Shadownet FOP“, „Agro-Kula“, „GEROVIT“, „Agria, Best & Co International Group“, „Metalprofil“, „BSK Air Technologies“, „AXON MASH“, „FPM Agromehanika“ и „DAL DEGAN“.

Водећа тема је "Зелена продуктивност" која се фокусира на изазове модерног ратарства - како пољопривреда може повећати продуктивност уз заштиту земљишта, климе и животне средине?

Уз изложбени, ту је и пратећи програм који обухвата дешавања уживо, демонстрацијски прикази и друго, као и додела златне и сребрне награде за иновације.

Важан сектор седмодневне изложбе је Systems & Components, B2B тржиште на којем се инжењери, истраживачи, менаџери набавке и удружења повезују и деле знања о најновијим достигнућима у пољопривреди, као и Inhouse Farming - Feed & Food Show, нова DLG платформа за пољопривредне и прехрамбене системе будућности.

  

Електронски каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ.