VESTI

AGRITECHNICA 2023

Nov 16, 2023

Glavno mesto susreta inovatora i velikih kompanija na tržištu poljoprivrednih mašina i biljne proizvodnje, oržava se u Hanoveru, od 12. do 18. novembra, na sajmu Agritechnica

 

Sajam broj jedan, kako ga mnogi zovu, okuplja proizvođače i distributere poljomehanizacije, inženjere, programere, istraživače, poljoprivrednike i druge zainteresovane. Nakon odlaganja 2021. godine, ovogodišnji sajam okupio je skoro 2.900 izlagača iz 46 zemalja, dok se 33 države predstavljaju nacionalnim štandom.

Na sajmu Agritechnica 2023 zastupljene su sve vodeće kompanije za poljoprivrednu mehanizaciju i predstavljaju proizvode koji će definisati budućnost biljne proizvodnje.

U organizaciji Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije, na Nacionalnom štandu, svoju ponudu predstavlja deset domaćih kompanija: „Shadownet FOP“, „Agro-Kula“, „GEROVIT“, „Agria, Best & Co International Group“, „Metalprofil“, „BSK Air Technologies“, „AXON MASH“, „FPM Agromehanika“ i „DAL DEGAN“.

Vodeća tema je "Zelena produktivnost" koja se fokusira na izazove modernog ratarstva - kako poljoprivreda može povećati produktivnost uz zaštitu zemljišta, klime i životne sredine?

Uz izložbeni, tu je i prateći program koji obuhvata dešavanja uživo, demonstracijski prikazi i drugo, kao i dodela zlatne i srebrne nagrade za inovacije.

Važan sektor sedmodnevne izložbe je Systems & Components, B2B tržište na kojem se inženjeri, istraživači, menadžeri nabavke i udruženja povezuju i dele znanja o najnovijim dostignućima u poljoprivredi, kao i Inhouse Farming - Feed & Food Show, nova DLG platforma za poljoprivredne i prehrambene sisteme budućnosti.

  

Elektronski katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE.