VESTI

25. MEĐUNARODNI SAJAM PRIVREDE U MOSTARU

Jan 24, 2024

Mostarski sajam privrede najznačajnija je i najveća sajamska izložba u Bosni i Hercegovini. Prošlogodišnja manifestacija okupila je 800 izlagača, iz 30 zemalja regiona i Evropske unije, dok je broj posetilaca iznosio preko 40.000

 

 

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije (PKS) organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem 25. Međunarodnom sajmu privrede koji će se održati u Mostaru, Bosna i Hercegovina, u periodu od 16. do 20. aprila 2024. godine.

Mostarski sajam privrede je profilu opšti, te se na njemu tradicionalno predstavljaju proizvodi iz metalske i građevinske industrije, poljoprivredne i prehrambene industrije, automobilske industrije i drugih, kao i sektor usluga, od bankarstva do turizma. I ove godine, uporedo sa Sajmom privrede, održaće se i podsajamska manifestacija – Sajam turizma Mostar, koja za cilj ima promovisanje ponuda turističkih agencija.

Nastup na Mostarskom sajmu dobra je prilika da domaći izlagači predstave svoje proizvode i plasiraju ih na tržište Bosne i Hercegovine ali i treća tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Pravo učešća na sajmu privrede u Mostaru, u okviru nacionalnog štanda Srbije, imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji koji se bave proizvodnjom i preradom u sektoru prehrambene industrije, industrije nameštaja, građevinske industrije, tekstilne industrije, metalske i mašinske industrije.

Nastup na nacionalnom štandu Srbije za izlagače je bez nadoknade dok troškove zakupa prostora, izgradnje štanda i pratećih promotivnih aktivnosti snose organizatori.

Rok za dostavljanje prijava je do petka, 23.februara 2024. godine, do 16 časova.

Više informacija o učešću na sajmu, kao i načinu prijave dostupno je na stranici RAS.