Zašto Srbija?

Mnoge svetski poznate kompanije su prepoznale potencijal Srbije i odlučile da smeste poslovanje u nju. Za neke od njih, Srbija služi kao čvorište za proizvodnju koje omogućava bescarinski izvoz na tržište od skoro 1 milijarde ljudi. Druge privlači stručni nivo znanja engleskog jezika u našoj zemlji, visokokvalifikovana radna snaga koja se lako obučava i povoljna poreska i podsticajna sredina. Bez obzira na razlog njihovog početnog interesovanja, preduzeća koje se odluče da započnu poslovanje ili obavljaju trgovinu u Srbiji se susreću sa pouzdanom i dinamičnom zemljom koja im pruža mnogo veću mogućnost od one koju su prvobitno uočili. DOWNLOAD

Uspešne priče

Počev od 2007. godine, Srbija je privukla više od 21 milijardi evra stranih direktnih investicija.

Detaljnije

Visokokvalifikovana radna snaga

Sa jedinstvenom kombinacijom visokog kvaliteta, široke dostupnosti i isplativosti, srpska radna snaga se smatra jakim pokretačem poslovnih performansi.

Detaljnije

Konkurentni operativni troškovi

Povoljno poslovno okruženje u Srbiji ima visokokonkurentne poreske stope i niske operativne troškove.

Detaljnije

Slobodan pristup tržištu od 1,1 milijarde potrošača

Srbija može služiti kao proizvodni centar za bescarinski izvoz na tržište od više od 1 milijarde ljudi koje uključuje Evropsku uniju, Rusku Federaciju, SAD, Kazahstan, Tursku, jugoistočnu Evropu, članove Sporazuma o slobodnoj trgovini i Belorusiju.

Detaljnije

Slobodne zone

U mogućnosti ste da koristite sve pogodnosti koje slobodne zone u Srbiji nude, kao što su, između ostalog, izuzeće od PDV-a za prihode od komercijalnih aktivnosti.

Detaljnije

Podsticaji za investiranje

Vlada Srbije olakšava investitorima da započnu svoje poslovanje u Srbiji nudeći sredstva za finansiranje investicionih projekata u proizvodnom sektoru i sektoru usluga koji može biti predmet međunarodne trgovine.

Detaljnije

Optimalni geografski položaj

Srbija sa svojom geografskom pozicijom čini idealnu investicionu lokaciju. Preduzeća sa sedištem u Srbiji u stanju su da pruže usluge i vrše transport robe u projektovanim i fleksibilnim vremenskim okvirima.

Detaljnije