Вести

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА СРПСКО ВОЋЕ И ПОВРЋЕ НА САЈМУ „FRUIT LOGISTICA“ У БЕРЛИНУ

Apr 06, 2022

 

На међународном сајму свежег воћа и поврћа „FRUIT LOGISTICA“ 2022 у организацији Привредне коморе Србије и Развојне агенције Србије представља се 13 домаћих компанија.

Фото: Нина Марковић

Приметна је гужва на Националном штанду Србије, а наши привредници већ првог дана сајма имали су квалитетне састанке са потенцијалним иностраним партнерима, разговарало се о новим извозним пословима. Највише интересената је из Уједињених Арапских Емирата, Индије, Шведске, Велике Британије, Пољске, Холандије.

Национални штанд Србије посетила је амбасадорка Србије у Берлину Снежана Јанковић која је разговарала са излагачима о пласману свежег воћа и поврћа у иностранство, предностима, али и изазовима са којима се суочавају у пословању. 

На сајму „FRUIT LOGISTICA“ у Берлину до 7. априла понуду свежег воћа и поврћа представљају: Select Fruit, Хладњаче Брестовик, Боровница клуб, Fruct Company, Ћирић агро, Форма БМ, Vija Product, Pollino Fruit, Berry 4U, Apple World, Agro Bel System, Delta agrar, Terra Optima. Овај међународни сајам одлична је прилика за произвођаче из Србије да стекну нове контакте, договоре послове и повећају извозни учинак.

FRUIT LOGISTICA је један од највећих светских сајмова произвођача свежег воћа и поврћа који се сваке године одржава у Берлину, Немачка. Прошле године на сајму је било  3.334 излагача из 91 земаље, а манифестацију је обишло преко 72.000 посетилаца из 135 земаља.

  

Фото: Нина Марковић