Вести

ТОПЛИЧКА ВИНАРИЈА „ДОЈА“ НАГРАЂЕНА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ “PROWEIN” У ДИЗЕЛДОРФУ

May 24, 2022

 

На престижном Међународном сајму вина и алкохолног пића "ProWein", одржаном од 15. до 17. маја ове године у Дизелдорфу, Немачка, топличка винарија "Доја" постигла је запажен успех освојивши два висока признања, златно и сребрно одличје "Best of Show Special Awards" у категорији најбољих светских вина.

 

 

Фото: ПКС

Винарија је награђена признањима за вино "Доја Брег Прокупац 2017", које се овенчало златном медаљом, док је вино "Doja Breg Cabernet Sauvignon 2017", добило сребрну медаљу.

У организацији Привредне коморе Србије и Развојне агенције Србије на српском националном штанду ове године представило се 14 излагача из наше земље, осам винарија и шест дестилерија.

Посетиоцима сајма и потенцијалним ино-партнерима, вина и ракије представили су "Винарија Тривановић", "Винарија Алкесић", "Доја/Tody", "Винарија Виртус", "Рубин", "Темет", "Винарија Чока Плус", "ПП Ердевик", као и "Промонт група", "РБ Глобал", "Јелички Дукат", "Аков", "Simex Original" и "Вељко и синови 1994".

На сајму се традиционално додељују признања најбољим винима са престижног такмичења "Mundus Vini".

У изузетној конкуренцији бриљирало је топличко вино винарије "Доја" које је од "Mundus Vini" жирија оцењено највишим признањима, а осим топличких вина из Србије је запажено и награђено сребрном медаљом и вино "Virtus Pinot Grigio 2020", винарије "Виртус" из Жабара.

 

 

 

 

 

Фото: ПКС