Вести

The Saudi Food Show 2023

Feb 14, 2023

У циљу интернационализације пословања домаћих предузећа, Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије, по први пут организују наступ српских компанија на сајму прехрамбене индустрије „The Saudi Food Show 2023“

 

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем међународном сајму прехрамбене индустрије „THE SAUDI FOOD SHOW 2023“, који ће се одржати у Ријаду, Краљевина Саудијска Арабија, у периоду од 20. до 22. јуна 2023. године.

На сајму „THE SAUDI FOOD SHOW 2023“, српски произвођачи прехрамбених производа имаће прилику да по први пут представе своје производне програме у оквиру националног штанда Србије.

THE SAUDI FOOD SHOW 2023“ представља водеће место на коме се сусрећу произвођачи са представницима највећих малопродајних ланаца, увозницима и дистрибутерима, као и новим трендовима у прехрамбеној индустрији. Сајам се простире на 14.000 м², а планирано је учешће више од 500 излагача. Очекује се посета око 14.000 стручних посетилаца.

Тржиште Саудијске Арабије представља једно од најпривлачнијих тржишта на Блиском истоку и шансу за српске компаније да обезбеде извоз пољопривредних производа. Могућности за интензивнију економску сарадњу су велике, нарочито у секторима као што су пољопривреда, енергетика, ИКТ, туризам, инвестиције. 

Позив за учешће је отворен до 1. марта 2023. године.