Вести

Српски органски производи на Сајму Biofach 2019 у Нирнбергу

Feb 11, 2019

Београд, 11. фебруар, 2019. - Привредна kомора Србије (ПКС) и Развојна агенција Србије (РАС), уз подршку Националне асоцијације Serbia Organica и GIZ-а, први пут организују наступ домаћих компанија на Међународном сајму органске хране Biofach 2019, који ће се одржати у немачком граду Нирнбергу од 13. до 16. фебруара 2019.

У оквиру Националног штанда Србије, површине 63 м2, девет домаћих компанија представиће широки асортиман произ­вода -  од свежег, сушеног, лиофилизираног и замрз­нутог воћа и поврћа, преко производа од житарица и уљарица до сирћа и снекова.

На сајму Biofach 2019 излажу: Ecoagri Serbia, Бела Црква, Сунцокрет, Хајдуково, Дреновац, Ариље, Задругар, Љубовија, All Natural Foods, Нова Пазова, Den Juro Organic, Београд, Јовањица, Београд, Mondi Lamex, Краљево и Menex, Крушевац.

BIOFACH (www.biofach.de/en) је највећи светски сајам у области органске производње који се сваког фебруара одржава у Нирнбергу од 1990. године. Окупља више од 3.000 излагача и обиђе га преко 50.000 посетилаца из више од 130 земаља. Сајам је свеобухватног садржаја, поред међународне изложбе органског сектора, то је место трговине и пословања, али и место на којем се креирају политике и трендови у сектору.

Сајам се одржава под покровитељством Међународне федерације покрета органске пољопривреде (IFOAM). Током сајма се обликују и будући трендови на органском тржишту, као резултат окупљања представника из сфере политике, струковних удружења, невладиних организација, важних личности из јавног мњења. Традиционално се током сва четири дана трајања сајма одржавају конференције, семинари и радионице који чине јединствену платформу за размену знања, информација и професионалног умећа међу произвођачима, купцима, добављачима и осталим заинтересованим странама за иновативне производе и услуге из органског сектора и сектора природне козметике.

У фокусу дискусије ове године ће бити односи између органског и здравља - Здраво пословање у здравој средини значи здрава храна.

 

  
Национални штанд Србије, Међународни сајам органске хране Biofach 2019, Нирнберг, Немачка