Вести

Српска пољомеханизација тражена на сајму у Хановеру

Nov 20, 2019

На недавно одржаном Међународном сајму пољопривредне механизације „AGRITECHNICA 2019“ у Хановеру, компаније из Србије имале су веома запажен наступ – одржано је скоро 500 састанка са потенцијалним партнерима, договорени су извозни послови вредни око милион евра, а већ првих дана сајма три излагача су продала четири машине. Највише заинтересованих партнера је из Русије, Немачке, Италије, Француске, Уједињеног Краљевства, али и из афричких земаља.

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организовале су наступ домаћих компанија на Међународном сајму пољопривредне механизације „AGRITECHNICA 2019“ који је одржан у Хановеру од 10. до 16. новембра са циљем подршке и промоције домаћих извозника у овој бранши и јачања интернационализације српске привреде. 

На националном штанду Србије представиле су се компаније: АГРИА, Суботица, АГРО КУЛА, Вршац, АГРОМЕРКУР, Ада, БЕРКО, Мол, ДАЛ ДЕГАН, Александровац, МЕТАЛПРОФИЛ, Ада, ПЕРФОМ, Пожега ПЕТОЛЕТКА, Трстеник и ПЛА-МЕТ, Зрењанин.

Иновативна технологија, квалитет и константна едукација произвођача јесу предности по којима се издвајају српски произвођачи у овој области.

„AGRITECHNICA“ је највећи међународни сајам у области пољопривредне механизације, трактора и делова. Такође представља један од најзначајнијих сајмова за произвођаче пољопривредне механизације у свету, а одржава се сваке друге године у Хановеру.

 Ове године на сајму је излагало више од 2.900 компанија из 52 земље.

 

Брошуру можете погледати ОВДЕ