Вести

САЈАМ SIAL: ВИШЕ ОД 1.200 САСТАНАКА И 11 МИЛИОНА ЕВРА НОВИХ ИЗВОЗНИХ ПОСЛОВА

Oct 24, 2022

Компаније из Србије које су се, у организацији Развојне агенције Србије (РАС) и Привредне коморе Србије (ПКС), представиле на Међународном сајму прехрамбене индустрије „SIAL“ у Паризу имале су више од 1200 билатералних разговора са потенцијалним партнерима и, према првим анализама, договориле извоз од око 11 милиона евра.

 

Tоком пет дана трајања сајма SIAL наши привредници највише састанака имали су са заинтересованим партнерима из региона, ЕУ, Турске, Русије, Саудијске Арабије, Израела, Египта, као и Канаде и САД.

Чак 29 наших компанија од 15. до 19. октобра у Паризу промовисало производни и извозни потенцијал у оквиру два национална павиљона, једном за готове и другом за замрзнуте производе.

Своју понуду представили су: „ITN Group“Београд, „Мамбиком Аграр“ Београд; „ПИК Бечеј“;„Лаки“ Ариље; „Master Fruits“ Београд; „Фриго-Паун“ Пожега; „Еуро Фриго“ Пожега; „BMN Malinas“ Пожега; „Масли“ Лесковац; „Menex“ Крушевац; “Фригло-Сутјеска“; „Стрела Груп“ Лесковац; „Sicoberry“ Краљево; „Фабрика дечије хране“ Добановци; „Цмана“ Крњево; „Jaffa Црвенка“, „Агранела“ Ваљево; „Будимка“ Пожега; „ColdPressok“ Београд; „Damar Confir“ Београд; „Tisacoop“ Кањижа; „Tартуфи СР“ Београд; „Yumis“ Ниш; „Боровница клуб“ Мионица; „ЕС Комерц“ Пријепоље; „Candy Rush“ Београд; „Sanum per Fructus“ Крагујевац; „ Генеза“ Кањижа“;  „Interfood 60“ Чачак; „Здраво oрганик“ Селенча.

Наши привредници задовољни су учешћем на сајму и оствареним контактима.

Из компаније „Лаки“ подсећају да су на сајму четврти пут и да су, упркос паузи због ковида, обновили и остварили нове важне контакте са заинтересованим партнерима из целога света.

 „SIAL је одлична прилика да промовишемо наше производе, упознали смо нове клијенте и најновије трендове у производњи хране“, рекао је Милош  Јеремић, комерцијални директор.

„Наши основни производи су замрзнуто воће - малина, купина, јагода, вишња, боровница - све оно што имамо у Србији. Циљ нам је да продајемо финални производ, не само сировине. Задовољни смо, посећеност је била велика, као и интересовање партнера“, додаје Јеремић.

Породична фирма „Фриго-Паун“ представила се такође са замрзнутим воћем, успоставила нове контакте и очекује наставак договора са потенцијалним купцима након сајма. Указују на велику подршку ПКС и РАС која је веома значајна малим и средњим компанијама, јер им омогућава већу видљивост него да наступају самостално.

Сајам SIAL се одржава сваке друге године, а након четворогодишње паузе због пандемије, на овој водећој светској смотри прехрамбене индустрије у Паризу окупило се више од 7.200 излагача из 119 земаља са преко 400.000 квалитетних производа.

 

 

 

Дигитални каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ.