Вести

РАС-у признање за пројекат Тоyо Tire: Међу најбољим IPА агенцијама СЕЕ региона

Oct 23, 2020

 

На једном од водећих светских догађаја у пољу инвестиција, Годишњем инвестиционом састанку (Annual Investment Meeting) Развојна агенција Србије (РАС) проглашена је другом најбољом агенцијом у категорији најбољих агенција за привлачење инвестиција (IPА агенције) из земаља Централне и Источне Европе и Турске за пројекат Toyo Tire Corporaton.

 

Инвестициони пројекат Toyo Tire разлог је због којег су Србија и РАС на Годишњем Инвестиционом састанку АIМ, организованим од стране Министарства економије Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), проглашени једним од најбољих у свету када је реч о инвестицијама.

AIM је водећа светска инвестициона платформа која окупља високе званичнике, доносиоце одлука, корпоративне лидере, инвеститоре, привреднике и инвестиционе стручњаке и бави се темом глобалних изазова и инвестиција у циљу поспешивања економског раста.

Као важан део Годишњег инвестиционог састанка су АIМ инвестиционе награде, које су постале веома цењено признање агенцијама за промоцију инвестиција у свету. Награде се додељују агенцијама које су датој години привукле најбољи инвестициони пројекат.

На престижној церемонији 20. октобра ове године, у онлине форми одржавања, одабраним IPA агенцијама додељене су награде, и то девет региона на глобалном нивоу: Латинска Америка и Кариби, Блиски Исток и Северна Африка, Западна и Централна Африка, Источна Африка, Јужна Африка,  Централна Азија, Кавказ и Русија, Јужна, Источна Азија и Океанија, Источна Европа и Турска, Европа.

РАС је добио другу награду у категорији најбоље IPА агенције региона СЕЕ и Турска за пројекат Toyo Tire Corporaton, а за в.д. директор РАС Радош Газдић захвалио се на признању путем видео поруке.

Он је истакао да је ово важно признање, као и да је Тоyо Tirе важан пројекат за Србију, који ће бити једини пројекат ове компаније у Европи и подразумева производњу, али и научно-истраживачку делатност. Реч је о инвестиционом пројекту вредном 400 милиона евра и 500 нових радних места, а постројење Тоyо у Инђији у потпуности ће имплементирати ИоТ и бити технолошки софистицирана, „паметна фабрика“.

Овогодишњи АIM састанак одржан је виртуелно, од 20. до 22. октобра, а тема сусрета била је „Reimagining Economies: The Move Towards a Digital, Sustainable and Resilient Future“.  

Догађај се одржава у организацији Министарства економије УАЕ, а под покровитељством Његовог височанства шеика Мохамеда бин Рашида Ал Мактоума, потпредседника и премијера УАЕ и владара Дубаија.