Вести

РАС И ФИПА ПОТПИСАЛЕ МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ЗА ПРОМОЦИЈУ ИНВЕСТИЦИОНИХ ПОТЕНЦИЈАЛА

Nov 10, 2021

 

РАС и ФИПА потписале Меморандум о сарадњи којим предвиђа повезивање привредника и унапређење промоције потенцијала за улагања у обе земље. 

 

 

Представници Развојне агенције Србије (РАС) и Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ (ФИПА), потписали су Меморандум о сарадњи у циљу пружања подршке развоју инвестиционе сарадње између две земље, стварања повољних услова за побољшање економске сарадње и успостављања директних контаката између пословних кругова у Србији и БиХ.

Меморандум су потписали директор сектора за Међународну сарадњу у РАС, Никола Јанковић и директорка ФИПА Милица Марковић.

Меморандум предвиђа и заједничке и индивидуалне активности на промовисању сарадње кроз организовање и координисање заједничких догађаја и скупова који ће омогућити успостављање контаката између инвеститора, али и привредника генерално.

РАС и ФИПА ће улагати заједничке напоре ради проналаска инвеститора, посебно јер је Србија једна од највећих земаља инвеститора у БиХ, а биће организоване и посете пословних делегација из обе земље како би се повезивали привредници и промовисали инвестициони потенцијали две земље.