Вести

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ВЕБИНАРУ „ВОДИЧ ЗА ИЗВОЗ ВОЋА И ПОВРЋА НА ТРЖИШТE БЛИСКОГ ИСТОКА - УАЕ И САУДИЈСКА АРАБИЈА“

Apr 05, 2022

 

“Водич за извоз свежег воћа и поврћа на тржиште Блиског истока – Уједињени Арапски Емирати и Саудијска Арабија” одржаће се 12. априла од 12:00 до 13:30 часова на Зоом платформи.

 

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (FAO) и Европска банкa за обнову и развој (EBRD), у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, 12. априла организују вебинар посвећен темама у вези са извозом свежег воћа и поврћа на тржиште УАЕ и Саудијске Арабије.

Уколико сте произвођач или извозник свежег воћа и поврћа из региона и желите да сазнате више о извозним могућностима и пласману на глобално значајном и брзо растућем тржишту Блиског истока, пријавите се за учешће на вебинару “Водич за извоз свежег воћа и поврћа на тржиште Блиског истока – Уједињени Арапски Емирати и Саудијска Арабија”, који ће се одржати у уторак, 12. априла 2022. године, од 12:00 до 13:30 часова, на Зоом платформи.

Експерти из области извоза и пласмана на тржиште Блиског истока ће на овом панелу пружити учесницима све актуелне информације у вези тржишта хране у Уједињеним Арапским Емиратима и Саудијској Арабији, трендовима, перспективама онлине продаје, корисне савете за дизајн малопродајног паковања али и упознати са кључним корацима у процесу извоза свежег воћа и поврћа. По завршетку излагања, учесници ће имати прилику да поставе питања и покрену дискусију са говорницима о свим изазовима и недоумицама које имају приликом планирања извоза воћа и поврћа на ово тржиште.

Вебинар се организује у оквиру пројекта Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) под називом "Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе", који је усмерен ка пружању подршке домаћим компанијама у приступу новим тржиштима и јачању конкурентности пољопривредног и прехрамбеног сектора. У оквиру пројекта је израђен и електронски водич усмерен ка унапређењу едукације и информисаности извозника свежег воц́а и поврц́а о трз̌ис̌ту Блиског истока.

Тржишта Уједињених Арапских Емирата и Саудијске Арабије сматрају се не само великим увозницима хране за сопствене потребе, имајући у виду да 90% хране набављају из увоза, већ и улазним тржиштима преко којих се реализује даљи извоз за друге земље региона.

Учешће на вебинару је бесплатно, само је неопходна регистрација. 

 

Пријава за вебинар је доступнa на линку: https://fao.zoom.us/meeting/register/tJItc-CoqjgvHtRZwaKahbOBplFzhmsxDXKS

АГЕНДА ДОГАЂАЈА