Вести

ПОЗИТИВНИ ЕФЕКТИ УЛОЖЕНИХ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА У СРПСКУ ПРИВРЕДУ

Dec 13, 2017

Представници Развојне агенције Србије (РАС)  су у петак, 8. децембра, посетили две успешне компаније у Београду, BUCK доо и Belwood Hangers доо, које су кроз програме РАС добиле бесповратна финансијска средстава за унапређење пословања.


Циљ посете био је упознавање са плановима и резултатима компанија, као и ефектима које су бесповратна средства имала на унапређење њиховог пословања. 


То је била прилика да се размене мишљења и искуства, у циљу побољшања будућих програма које ће Развојна агенција Србије спроводити у складу са потребама српске привреде. 


Ова посета је део активности пројекта Европска мрежа предузетништва, који се реализује у оквиру ЕУ Програма за конкурентност предузећа и МСП (COSME). Као члан конзорцијума РАС учествује у различитим активностима са циљем повећања конкурентности ММСПП сектора у Србији кроз већу доступност информација о пословању на тржишту ЕУ и интернационализацији српских привредних субјеката. 


Развојна агенција Србије ће у наредном периоду, кроз активности пројекта Европске мреже предузетништва, наставити са посетама других корисника бесповратних средстава у циљу подршке интернационализацији њиховог пословања и унапређења услуга које РАС пружа микро, малим и средњим предузећима и предузетницима.

 

Компанија BUCK доо послује више од 25 година и од самих почетака је оријентисана на производњу осветљења високог квалитета и на примену и промоцију квалитетног дизајна кроз све аспекте свог рада.  Као извозно оријентисана компанија фокус пословања је на освајању нових тржишта и промоције на међународним сајмовима.


Belwood Hangers доо је породична компанија која послује већ 30 година и производи дрвене вешалице од најфинијег дрвета. Посвећени су квалитету и иновацијама како би задовољили потребе клијената из целог света. Приоритет им је извоз и кроз рад на најсавременијим машинама у могућности су да својим клијентима понуде “custom-made” производе и испуне и најзахтевније идеје клијената.