Вести

ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВУ ФАБРИКУ WACKER NEUSON У КРАГУЈЕВЦУ

Mar 01, 2022

Компанија Wacker Neuson обележила је почетак изградње фабрике у Крагујевцу у коју планира да уложи 23 милиона евра и у којој ће бити запослено око 200 радника.

Фото:Тањуг/ Милош Миливојевић

 

Реч је о произвођачу делова за грађевинске и пољопривредне машине, који у овом граду послује већ 15 година и запошљава око 650 радника.

Нова фабрика Wacker Neuson ће се простираће на више од 20.000 метара квадратних, запошљаваће око 200 радника, а планирано је да производња у новом погону почне у октобру ове године.

Како наводе, у Крагујевцу се очекује модернија производња, нови пројекти и нова радна места, а у плану је и наставак учешћа Wacker Neuson у пројекту дуалног образовања са крагујевачким школама.

Церемонији постављања камена темељца за нову фабрику присуствовао је председник Републике Србије Александар Вучић који је рекао да је Намачка најзначајнији спољнотрговински партнер Србије и да је Крагујевац прави град за инвестиције, јер је увек био град индустрије. Он је позвао све друге инвеститоре да улажу у највећи град Шумадије.

„Немачке компаније не само да доприносе извозу Србије већ и подизању радне етике, дисциплине и одговорности (...) Наши немачки пријатељи доносе у Србију вишевековно искуство, огромно знање и капитал. Са преко 600 запослених данас, очекујемо и надамо се да их буде преко 1.000, а и много више кад донесу одлуку о новој производној хали", рекао је председник.

Седиште групе Wacker Neuson н је у Минхену, а компанија се бави производњом грађевинских машина и машинске опреме неопходне грађевинској индустрији. Група Wacker Neuson производи робне марке Wacker Neuson", „Krammer"  и „Weidemann".

Компанија има 50 производних и развојних центара у Немачкој, Аустрији, Сједињеним америчким државама, Србији и Кини и запошљава више од 5.500 радника.

 

Фото:Тањуг/ Милош Миливојевић