Вести

ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ФАБРИКУ КОМПАНИЈЕ "BIZERBA”

Mar 08, 2022

Полагањем камена темељца, у индустријској зони у Ваљеву,  свечано је почела изградња производног погона немачке компаније Bizerba за производњу вага и апарата за сечење. Инвестиција је вредна више од 30 милиона евра.

 

Фото: Тањуг/Милош Миливојевић

 

У фабрици која ће се простирати на око 10.000 квадратних метара, како је најављено, у првој фази биће запослено око 300 радника.

Полагању камена темељца присуствовали су председник Србије Александар Вучић и генерални директор компаније Bizerba Андреас Краут, министарка привреде Анђелка Атанасковић и градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Пре полагања временске капсуле председник Вучић је одржао састанак са руководством компаније.

 

 

Председник Србије оценио је да ће отварање погона немачке фабрике Bizerba донети перспективу за читав Колубарски округ и поручио да је држава спремна да им уколико се одлуче да повећају број запослених.

Представници компаније на церемонији полагања камена темељца истакли су да им је Србија веома интересантна за улагање јер представља "регион у фази раста" што им омогућава да се приближе својим купцима.

У фабрици у Ваљеву ће се прозиводити ваге намењене извозу у земље широм света.

Bizerba је један од водећих светских произвођача у области технологије израде производа за мерење тежине и сечење хране и један од водећих добављача хардверских и софтверских решења из области технолохије вагања, сечења и етикетирања.

Компанија је основана 1866. године у Балингену и пет генерација је у породичном власништву, и има 4.300 запослених у 120 земаља света.