Вести

Подршка развоју ММСПП у оквиру међународне сарадње

Mar 26, 2018

БЕОГРАД – 26. марта, 2018. године - У оквиру активности на реализацији пројекта Развијање акцелератора за побољшан приступ финансирању иновација ММСП (Accelerator) Развојна агенција Србије је, у периоду од 21-23. марта ове године, била домаћин састанака Радне групе и Управног одбора пројекта.

На састанцима, коју су окупили представнике свих партнерских институција, РАС је, између осталог, представила и пилот пројекат акцелерације (саставни део самог пројекта Accelerator), који ће званично почети почетком априла.

Заседању Управног одбора пројекта присуствовао је и представник Заједничког секретаријата Дунавског Транснационалног програм (ДТП) коме су представљени резултати досадашњег рада, као и даљи кораци и активности на реализацији пројекта.

Паралелно са овим састанцима, РАС је, као једини партнер из Србије и на јос једном пројекту Дунавског транснационалног програма (ДТП) - Учвршћивање изврсне истраживачке инфраструктуре у дунавском региону (RI2integrate), била домаћин и састанцима Радне групе и Управног одбора пројекта RI2integrate. На иницијативу РАС, препознате су могућности сарадње два пројекта, те је одржан и заједнички састанак свих партнера на ком су сви учесници детаљније упознати са циљевима пројеката, и предложене могућности конкретнијег повезивања.

Пројекат Развијање акцелератора за побољшан приступ финансирању иновација ММСП (Accelerator) је део Дунавског транснационалног програма (ДТП). Главни циљ пројекта је побољшање приступа финансијским средствима за иновације кроз унапређење услова институционалног оквира и одговарајућих инструмената јавних политика, развој практичних решења за услуге акцелерације и спровођења утицаја на релевантне стратешке оквире у партнерским регионима и на програмском нивоу.

Земље учеснице пројекта су Мађарска, Словенија, Аустрија, Чешка, Румунија, Бугарска, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија.