Вести

ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЗАШТИТНЕ ОПРЕМЕ А+А У ДИЗЕЛДОРФУ – УЧЕСТВУЈЕ 9 КОМПАНИЈА ИЗ СРБИЈЕ

Oct 27, 2021

 

Девет српских компанија из сектора производње личне заштитне опреме представља се на Међународном стручном сајму личне заштите, безбедности предузећа и заштите здравља на раду „А+А“ који се одржава од 26. до 29. октобра у немачком граду Дизелдорфу. Трећи по реду наступ српких компанија организују Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије  уз подршку Швајцарског програмa за промоцију извоза (SIPPO).

Фото: РАС/ПКС- наступ српских компанија 2019. 

 

На највећој светској изложби за сигурност, безбедност и заштиту здравља на раду у оквиру Националног павиљона Србије, представља се осам домаћих компанија међу којима су „Bramy“ из Александровца, „Jugotex“ из Смедерева, „S&D Tekstil“ из Старе Пазове, „Stim Import“ из Лознице, „Trayal Korporacija“ из Крушевца, „Tigar“ из Пирота, „Leon“ из Шапца и „Yukk Zipplast“ из Пожеге, док ће свој самостални наступ и ове године имати компанија  „Krke System“ из Новог Сада. Српски излагачи ће представити своје заштитне и безбедносне униформе на раду, заштитну и анатомску обућу и осталу заштитну опрему која пружа безбедност током рада.

Привредна комора Србије је уз финансијску подршку Швајцарског програма за промоцију извоза (СИППО) формирала интерактивну хибридну платформу за организацију билатералних састанака током сајма на страници https://expo.pks.rs/ , како би што више компанија добило прилику да се повеже са пословним партнерима“, каже Бојана Лаловић из Службе за организацију сајмова, манифестација и догађаја ПКС.

Додаје да ће уз помоћ ове платформе, сви партнери српских компанија, који из објективних разлога не буду могли да буду присутни на сајму, моћи да одрже састанак и посете национални штанд.

 А+А омогућава упознавање са новим трендовима у технологијама и материјалима који се примењују у овој специфичној области текстилне и индустрије обуће што омогућава праћење и потреба крајњих корисника. „Безбедност и заштита здравља на радном месту су у последње време постали посебно значајни, јер су људи на руководећим местима у компанијама постали свесни да брига о запосленима  заправо представља улагање које обезбеђује даљи раст“, истиче Лаловић.  Упркос пандемији, на сајму ће ове године своје производе представити 1.245 компанија из свих крајева света.