Вести

Почела градња фабрике "Адиент", посао за 1.500 радника

Jun 03, 2019

Лозницa, 31. маја, 2019. године - Церемонијом постављања камена темељца почела изградња фабрике "Адиент", америчке компаније која послује у 34 земље света и која је глобални лидер у производњи аутомобилских седишта.

Обележавању почетка изградње погона присуствовао је  председник Србије Александар Вучић који је том приликом истакао да је "Адиент" до сада запослио 410 људи, а да има обавезу до краја 2020. године да запосли укупно 1.500 људи.

Kако је рекао, изградњом фабрике "Адиент" у Лозници биће обезбеђена будућност за 1.500 породица, и оживеће цео град.

Потпредседник пословне јединице Адиента за Европу, Блиски исток и Африку Владимир Теплик је рекао да је та компанија глобални лидер у производњи аутомобилских седишта, са око 85.000 запослених у 238 погона у 34 земље и има производњу од 25 милиона седишта годишње.

Kако је казао Теплик, од осам земаља које су биле у конкуренцији за локацију овог погона, Србија је изабрана јер има "пријатељске и квалификоване раднике", развија инфарструктуру и инвеститорима обезбеђује добре услове за пословање.

У погону у Лозници ће се производити пресвлаке за аутоседишта, а планирано је да у каснијој фази фабрика прошири производњу и на седишта за најпознатије аутомобилске марке.