Вести

OТВОРЕНА ФАБРИКА ЗОПАС У КИКИНДИ ВРЕДНА 2,4 МИЛИОНА ЕВРА

Nov 23, 2017

КИКИНДА – 23. новембра, 2017. године - Фабрика за производњу различитих врста грејача “Зопас” у којој ће бити запосленo више од 400 људи, отворена је данас у Кикинди.

 

Министар привреде Горан Кнежевић, покрајински премијер Игор Мировић, градоначелник Кикинде Павле Марков и директорка Зоппаса у Србији и Румунији Кармен Русмир, заједно су пресекли врпцу, чиме је и званично отворена фабрика, вредна 2,4 милиона евра.

 

“Овде смо пронашли добру средину за реализацију инвестиције, у виду регионалних и националних власти, али и квалитетну и добро обучену радну снагу. Они су и наша мотивација за проширење капацитета”, рекла је Кармен Русмир.

 

Фабрика у Кикинди имаће 430 радника, али ће тај број ускоро бити и значајно већи.

 

Градоначелник Кикинде Павле Марков потврдио је да раније потписан уговор предвиђа изградњу нове фабрике и отварање нових радних места. Процењује се да ће, у наредних годину и по, Зоппас имати око 1.000 радника.

 

ЂанФранко Зопас, председник Групе Зопас и Федерико Зопас, генерални менаџер Групе Зоппас, захвалили су целом тиму на реализацији овог пројекта.

 

“Заиста нисам могао да верујем да смо у року од само годину и по, и старта од нуле, дошли у ситуацију да имамо овакву фабрику. Компанија Зоппас постоји од 1963. године. Седамдесетих година прошлог века вредела је пола милиона, а ове године ћемо достићи цифру од 500 милИона евра”, рекао је ЂанФранко Зопас.

 

Зопас групација је једна од водећих светских произвођача грејних елемената за кућну употребу, индустријских система и производа за специјалне индустријске намене. Производи различите врсте грејача који се налазе у широкој примени - од кућних апарата, беле технике, па до аутоиндустрије, опреме за медицинску и прехрамбену индустрију.

 

Присутни су у Србији, Румунији, Немачкој, Русији, Француској, САД, Бразилу, Мексику, Кини. Групација запошљава око 8.000 људи, а остварује пословни приход од око 710 милиона евра.