Вести

Oтворена фабрика ZF

Jun 12, 2019

У Панчеву отворена фабрика ZF – најсавременија технологија и нова радна места

ПАНЧЕВО - 12. јун, 2019. године - Немачка компанија ZF отворила је фабрику за производњу делова за аутомобиле, бродове и железницу у индустријској зони у Панчеву. У фабрици ће већ сада, на почетку, радити око 300 људи, а до краја треће фазе биће запослено више од хиљаду људи. У Северној индустријској зони у Панчеву производиће се електромотори, електричне машине и генератори за хибридне и електричне погоне, као и прекидачи за мењаче и микропрекидачи.

Председник Александар Вучић изјавио је да немачки ZF у Панчево и у Србију доноси не само нова радна места, већ и најсавременију и најмодернију технологију, као и да ће најављена градња и формирајне Научно-истраживачког центра обезбедити да стручни кадрови остану у земљи и учествују у развоју.

За мање од годину дана немачка компанија за производњу делова за аутомобиле ЗФ успела је да изгради фабрику на површини од 25.000 квадрата, запосли 300 радника, настави ширење својих капацитета и од малог шатора направи велику грађевину,  изјавио је члан Управног одбора ZF Мајкл Ханкел. 

"Једноставност и брзина су вредности које су важне у ZF систему управљања предузећем. Те принципе није увек лако спровести у оквиру  корпорације која је активна на глобалном нивоу, међутим, ми смо свакако остварили успех у Панчеву", рекао је Ханкел.

ZF је највећа производна инвестиција вредна укупно 160 милиона евра, а у тој фабрици ће се производити ауто-делови за "мерцедес", "ауди", "волво" и друге познате брендове.

У фабрици у Северној индустријској зони у Панчеву производиће се електромотори, електричне машине и генератори за хибридне и електричне погоне, као и прекидачи за мењаче и микропрекидачи.

Потражња за тим производима је велика, због чега се простор фабрике већ сада проширује са 25.000 метара квадратних на приближно 60.000 квадрата.

Kомпанија, такође, прави Научно-истраживачки центар у згради од 5.000 квадратних метара.

Немачка компанија ZF производи електромоторе у Немачкој. Kомпанија је светски лидер у производњи делова система за аутомобиле, бродове и железницу и широм света запошљава око 140.000 радника. Третнуно има више од 230 производних локација у свету.