Отворена фабрика Yanfeng у Крагујевцу

Nov 29, 2019

У Крагујевцу је свечано отворена фабрика „Yanfeng Automotive Interiors" која ће производити компоненте за унутрашњост аутомобила најпознатијих светских произвођача. 

Производни погон ове кинеске компаније у Крагујевцу подигнут је у Слободној зони Шумадија и  простире на 18.500 квадратних метара. У иницијалној фази у фабрици ће бити запослено 200 радника који ће производити компоненте за реномиране светске произвођаче ауомобила. У наредне четири године, како кажу представници фабрике, у плану је запошљавање до око 800 људи. 

Церемонији отварања фабрике присуствовали  су председник Републике Србије Александар Вучић, амбасадорка НР Кине Чен Бо, градоначелник Крагујевца Радомир Николић, представници фабрике Yanfeng Ремон Фос, Мишел Шахлер, Стив Месарош и Милан Радовић, као и представница запослених Анка Дуричић.

Кинеска компанија „Yanfeng Automotive Interiors" је светски лидер у производњи компонената за унутрашњост аутомобила. Седиште компаније је у Шангају, а има око 110 производних погона и техничких центара у 20 земаља и више од 32.000 запослених широм света, који дизајнирају, развијају и производе унутрашње компоненте за све произвођаче аутомобила.