Вести

Отворена фабрика Kyungshin Cable у Смедеревској Паланци – Посао за 700 људи

Apr 24, 2021

У Смедеревској Паланци свечано је обележен почетак рада фабрике „Kyungshin Cable“ која ће производити делове за батерије електричних аутомобила високе технологије. Фабрика је изграђена за нешто мање од шест месеци у индустријској зони Губераш.

Фото: Тањуг/Тара Радовановић

Корејски инвеститор уложио је у производни погон у Смедеревској Паланци око 20 милиона евра, прва инвестиција у овом региону, након више од 60 година, која је обухватила изградњу фабрике, пратеће инфраструктуре и поступно запослење 700 радника до краја 2022. године, како је речено из компаније Kyungshin Cable.

Свечаности поводом пуштања у рад производног погона присуствовали су председник Републике Србије, Александар Вучић,  генерални директор Kyungshin Cable Europe Јае-Кеун Сео, министарка привреде Анђелка Атанасковић, амбасадор Републике Кореје у Србији Хјонг-ћан Че и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

Kyungshin Cable Europe у Смедеревској Паланци производиће компоненте за електричне батерије аутомобила високе технологије.

Након фабрике у Пољској, ово је једина фабрика у Европи ове компаније која има за циљ да европским произвођачима и добављачима батерија за електрична возила испоручи еколошке аутомобилске компоненте.

Отварањем фабрике у Србији, компанија Kyungshin успоставља систем којим ће ефикасно одговорити на захтеве потрошача и тржишта локализујући секторе као што су истраживање и развој, производња, продаја и сервис у Европи, која је једно од три водећа тржишта у свету, поред САД-а и Кине.

Компанија Kyungshin Cable Europe је део Kyungshin групе, чија се постројења налазе у бројним државама широм света, укључујући САД, Мексико, Кину, Пољску, Јужну Кореју и друге државе. Корејска фабрика је основана 1974. године и лидер је на корејском тржишту електронских делова за аутомобилску индустрију.

Има годишњи промет од 611 милиона долара. Ради у осам пословних објеката на три континента широм света.

 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović